Hoppa till huvudinnehåll

Stina Nilssons grenbyte ger världsstjärnan Hanna Öberg ett välkommet avbrott från rampljuset: ”Det har varit mycket fokus på mig”

Hanna Öberg har en krona på huvudet och ler mot kameran.
Hanna Öberg har varit Sveriges stora affischnamn de senaste åren. Hanna Öberg har en krona på huvudet och ler mot kameran. Bild: EPA-EFE/JESSICA GOW skidskytte,Hanna Öberg

Hanna Öberg delar gärna med sig av uppmärksamheten. Därför välkomnar hon Stina Nilssons beslut att byta från längdskidåkning till skidskytte. Öberg börjar nu också känna ett sug efter en ny tävlingsvinter.

Stina Nilsson chockade alla då hon för drygt två månader sedan berättade att hon hade gjort sitt som skidåkare och i stället skulle satsa på skidskytte.

Nilsson gick rakt in i A-landslaget där hon har en specialanpassad roll med fokus mot OS i Peking om två år.

Med Nilsson i skidskyttelandslaget behöver inte storstjärnan Hanna Öberg inte längre stå i rampljuset hela tiden.

– Det har varit mycket fokus på mig, det känns bra att då dela lite. Sen får vi ju se var Stina kommer att tävla och hur vintern kommer att bli, säger OS- och VM-guldmedaljören Öberg till TT.

Och det nya intresset är inget som stör Nilsson.

– Jag har noll press på mig själv så jag känner inga förväntningar. Så därför är det bara en win-win-situation tycker jag, säger Nilsson.

Stina Nilsson firar en seger i ett sprintlopp.
Stina Nilsson är numera skidskytt. Stina Nilsson firar en seger i ett sprintlopp. Bild: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE Stina Nilsson

Prioriterar vila

Hanna Öberg har stuvat om i upplägget efter världscupsäsongen som avslutades i mars. Förra året hann hon inte återhämta sig ordentligt innan träningsperioden började men i vår han hon prioriterat vila.

– Jag har varit noga med vila och att bara göra det jag kände för. Det har varit skönt att få vara hemma en längre period, säger Öberg.

Det har lett till att Öberg nu också känner ett stort sug efter träning och en ny säsong.

– Jag känner mig väldigt motiverad, jag kommer från en viloperiod och redo och väldigt taggad, säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport