Hoppa till huvudinnehåll

Motorsport: Bottas får inte fortsätta i Mercedes nästa år

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas har kört för Mercedes sedan 2017 och hade en bra säsong i fjol. Valtteri Bottas. Bild: /All Over Press Valtteri Bottas

Enligt den italienska journalisten Franco Nugnes som skriver för Motorsport kommer Bottas inte att fortsätta i Mercedes nästa säsong. Enligt sajten kommer stallets två förare för 2021 att vara Lewis Hamilton och George Russell.

22-åriga George Russell körde sin första F1-säsong den gångna säsongen för Williams men ryktas alltså nu ta Bottas plats i Mercedes efter i år. Det skriver italienska Motorsport. Hans bästa placering den gångna säsongen kom från Tysklands GP där han var elva.

Enligt Ilta-Sanomat som var först med nyheten i Finland, skriver Motorsports journalist Franco Nugnes att paret Lewis Hamilton och George Russell är Mercedes "klara plan" för 2021.

Valtteri Bottas har kört för Mercedes sedan 2017 och hans kontrakt löper ut efter i år, precis som Lewis Hamiltons.

Franco Nugnes lyfter i Motorsports artikel enligt Ilta-Sanomat upp Aston Martin, Renault och Williams som möjliga alternativ för finländaren.

Tidigare lyfte Mercedes stallchef Toto Wolff upp Sebastian Vettel som ett möjligt alternativ i Mercedes. Redan då nämnde Wolff ändå att han ska se hur det blir med Russell. Russell tillhör Mercedes juniorprogram och vann bland annat F2-mästerskapet 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport