Hoppa till huvudinnehåll

Coronasmittat barn på daghem i Borgå

Barn leker med legobitar.
Illustrerande arkivbild. Barn leker med legobitar. barn (familjemedlemmar),familjer,legobitar,leka

På daghemmet Touhula Horisontti har ett fall av coronasmitta bekräftats hos ett barn. Än så länge har inga andra fall upptäckts på daghemmet.

Elva barn och tre arbetstagare vid daghemmet Touhula Horisontti i Pepot, strax utanför Borgå centrum, har exponerats för smittan.

Men bland dessa har det inte, åtminstone ännu, bekräftats att någon verkligen skulle ha smittats.

I vanliga fall har daghemmet 74 barn och en personalstyrka på 12 personer. Men enligt ett pressmeddelande från Touhula har exponeringen skett den 11 maj eller tidigare då antalet barn i vård var nere i 20.

– Vi har informerat föräldrarna i dag (torsdag) och gett rådet att inte tveka att ta kontakt med hälsovården om man upptäcker symptom som är vanliga vid coronasmitta, säger Touhulas kommunikationschef Ossi Ahto.

Även hälsomyndigheterna i Borgå ska kontakta de berörda, men det sker först på fredag.

– Den smittade har isolerats och de exponerade har satts i karantän. Det finns ingen orsak till någon utbredd oro och daghemmet kan fortsätta med sin verksamhet, säger Jeff Westerlund, läkare med ansvar för smittsamma sjukdomar.

Daghemmet är öppet i vanlig ordning på fredag. Touhula och Borgå stad kommer tillsammans överens om eventuella vidare åtgärder.