Hoppa till huvudinnehåll

Nu skulle det ha varit karnevaldags – återupplev magiska stunder från Stafettkarnevalen!

Stafettkarnevalen 2018.
Stafettkarnevalen 2018. Bild: Yle/Janne Isaksson Stafettkarnevalen,Stafettkarnevalen 2018

Denna vecka skulle det åter ha varit dags för Stafettkarneval på Karlspan i Vasa. Årets karneval är tyvärr inställd – men Svenska Yles webb kryllar av magiska karnevalögonblick.

För första gången under Stafettkarnevalens 59-åriga historia är evenemanget inställt. Årets karneval skulle ha arrangerats på Karlsplan i Vasa i morgon, fredag, och på lördag.

På Svenska Yles webb finns ändå gott om botemedel mot karnevalabstinensen.

I och med renoveringen av Olympiastadion i Helsingfors har Stafettkarnevalen fått tillbringa de senaste åren i exil. I fjol arrangerades festen i Esbo; de känslofyllda ögonblicken därifrån hittar du här och här.

Stafettkarnevalen 2019.
Fjolårets karneval arrangerades på Alberga stadion i Esbo. Stafettkarnevalen 2019. Bild: Sebastian Backman Stafettkarnevalen

De senaste åren har Stafettkarnevalen också hunnit besöka Åbo och Vasa.

Yle Arenan kryllar av videomaterial från Stafettkarnevalen genom tiderna – loppen, hejarklackarna och allt däremellan.

Ta en titt!

Nästa år är ett jubileumsår. Stafettkarnevalen firar 60 år och är planerad att gå av stapeln den 21-22.5 på ett nyrenoverat Olympiastadion.

Hejarklackar
Stafettkarnevalen återvänder till Olympiastadion nästa år. Bilden är från 2015. Hejarklackar Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist stafettlkarnevalen 2015

Förlängd tävling för hejarklacksramsor

För tillfället har skolornas hejarklackar ändå chans att skapa lite karnevalstämning.

Ledningen för Stafettkarnevalen har nämligen utlyst en tävling för hejarklacksramsor. Deadline för bidragen var ursprungligen den 3 maj, men förlängdes till den 31 maj efter att skolorna öppnats, samtidigt som man haft tekniska problem med webbplatsen.

Lågstadieskolornas bidrag ska inlämnas här och högstadieskolornas här.

Mer från programmet