Hoppa till huvudinnehåll

Senaste uppgifterna kring Valtteri Bottas framtid: Uppges diskutera med Renault

Valtteri Bottas har kört för Mercedes i två och en halv säsong.
Valtteri Bottas framtid i formel 1 är oviss. Valtteri Bottas har kört för Mercedes i två och en halv säsong. Bild: Pixathlon/REX/All Over Press Valtteri Bottas

I går kom uppgifterna om att Mercedes inte skulle förlänga Valtteri Bottas kontrakt, som tar slut efter i år. I dag uppger Motorsport-Total att finländarens manager nu för diskussioner med Renault.

Ryktescirkusen kring förarplatserna i F1 accelererade förra veckan, då det stod klart att Sebastian Vettel lämnar Ferrari, samtidigt som Mercedes stallchef Toto Wolff antydde att tysken var ett alternativ.

Mercedes kontrakt med den regerande världsmästaren Lewis Hamilton och Valtteri Bottas är inne på sina sista år.

I går uppgav Motorsport att Bottas lämnar stallet efter inkommande säsong. I stället skulle stallet satsa på Hamilton och George Russell år 2021.

Enligt den tyska webbplatsen Motorsport-Total har man från Bottas läger börjat överväga olika alternativ.

Många stall har redan spikat sina förare för nästa år. Ett av stallen som inte gjort det är Renault och enligt webbplatsen har Bottas manager Didier Coton haft diskussioner med Renaults stallchef Cyril Abiteboul.

Förra veckan stod det klart att Renault tappar Daniel Ricciardo till McLaren. Ett annat namn som de senaste dagarna kopplats ihop med Renault är veteranen Fernando Alonso.

Valtteri Bottas har kört för Mercedes sedan 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport