Hoppa till huvudinnehåll

Chelseas världsmästare vill inte träna med laget – Premier Leagues chef: ”Jag skulle känna mig trygg i att återuppta träningen”

Fred mot N'Golo Kante i en närkamp.
N'Golo Kante har fått grönt ljus att inte träna med Chelsea. Fred mot N'Golo Kante i en närkamp. Bild: All Over Press N'Golo Kanté,Chelsea FC,Manchester United FC

Premier League-klubbarna tränar igen. Trots det är många stora frågor fortfarande obesvarade. Ligans chef Richard Masters tycker att läget ändå är ljust.

Sedan en vecka tillbaka rullar den europeiska fotbollen på allvar igen. Tyska Bundesliga spelar sin andra omgång efter coronapausen i helgen.

I England suktar Premier League efter att följa i tyskarnas fotspår. Omstart i juni är målet – och den här veckan började lagen träna igen i mindre grupper.

Watfords Troy Deeney meddelade att han inte ansluter till laget just nu. Nyligen gick också Chelsea franske världsmästarmittfältare N’Golo Kante ut med beskedet att han tränar hemma på grund av smittorisken.

Premier League-chefen Richard Masters säger i en intervju med BBC att ligan respekterar om spelare inte tycker att det känns tryggt att träna med sina lagkamrater.

– Jag skulle känna mig trygg i att återuppta träningen. Vi tycker att det är säkert. Vi har gjort precis allt vi kan, säger han.

Nya coronafall i veckan

Tidigare i veckan uppdagades totalt sex positiva coronatester i Premier League-klubbarna.

Det har inte stoppat Premier Leagues stora vilja att starta säsongen på nytt i juni.

– Det känns riktigt bra för alla att se spelarna tillbaka i träning. Vi är så säkra som vi kan vara på att säsongen fortsätter, säger Masters.

Det finns inte ett spikat datum för när Premier League kan återvända. Enligt Masters följer man spänt med hur Bundesliga lyckas med sin omstart.

Hur som helst är det mycket som är oklart ifall Premier League börjar på nytt. Hur blir det med upp- och nedflyttning? Ska säsongen avslutas på neutral mark?

Det är bara ett par av frågorna som måste få ett svar.

Det engelska fotbollsförbundet motsätter sig att man stryker upp- och nedflyttning.

– Jag kan inte kommentera det nu. Vi måste föra diskussioner med alla klubbar, säger Masters.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport