Hoppa till huvudinnehåll

Jan Hagman tillbaka i Sjundeå IF – tar över damlaget: ”Målsättningen är alltid hög då jag tränar ett lag”

Porträttbild på Jan Hagman.
Jan Hagman. Porträttbild på Jan Hagman. Bild: Yle/ Christoffer Westerlund handboll,Sjundeå IF,Sjundeå,Karis,Raseborg,handbollsspelare,Jan Hagman,Västnyland

På lördagsmorgonen gick Sjundeå IF ut med namnet på lagets nya tränare i FM-serien. Det blir Jan Hagman som därmed återvänder till klubben och tar över efter Petter Forsström. Förhoppningsvis har vi ett slagkraftigt lag, säger Hagman.

Ett bekant ansikte kommer att synas på Sjunde IF:s tränarbänk nästa säsong. Jan Hagman är tillbaka i elithandbollen och tar över klubben som han lämnade 2016.

Hagman har den senaste tiden tränat juniorlag i BK-46 men nu är han redo för FM-serien igen.

– Nästa säsong kommer att gå i handbollens tecken. Jag kommer tillbaka till Sjundeå, säger Hagman i en video från klubben.

Sjundeå IF hörde till seriens starkaste lag förra säsongen och slutade på tredje plats i grundserien. Laget pressade bland annat tabellettan HIFK i några repriser.

Hoppas få ihop ett slagkraftigt lag

Senast Hagman tränade Sjundeå IF:s damer tog laget silver i finska cupen och slutade fyra i ligan.

– Målsättningen är alltid hög då jag tränar ett lag. Vi går in för att vinna varje match och då kan man vinna guld.

– Vi kommer att ha ett liknande lag som tidigare. Jag kommer att ringa runt till spelarna för att se vilka framtidsplaner de har. Förhoppningsvis har vi ett slagkraftigt lag, säger Hagman.

Sedan tidigare står det klart att Sjundeå åtminstone tappar en av sina vassa målskyttar då Jessi Laasio valde att lämna klubben för att återvända till Kyrkslätt IF. Laasio gjorde 50 mål för Sjundeå den gångna säsongen.

Hagman skickar också en hälsning till klubbens supportrar.

– Jag lovar att inte göra fansen besvikna. Vi ska ha ett lag som det brinner i ögonen på då de är inne på planen och njuter av att spela handboll, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport