Hoppa till huvudinnehåll

Lördagens radhusbrand i Tammerfors krävde ett liv

En brandbil syns i förgrunden till höger. Till vänster står tre brandmän med ryggen mot kameran. I bakgrunden syns ytterligare en brandbil och ett hus längre bort.
Larmet gick lite före nio på lördagskvällen. En brandbil syns i förgrunden till höger. Till vänster står tre brandmän med ryggen mot kameran. I bakgrunden syns ytterligare en brandbil och ett hus längre bort. Bild: Yle / Matias Väänänen Tammerfors,brand- och räddningsarbete,brandbilar,husbrand

Ett radhus med åtta bostäder började brinna på lördagskvällen på Varsankatu i stadsdelen Takahuhti i Tammerfors. En person dog i branden och polisen utreder som bäst offrets identitet.

Ännu sent under lördagskvällen såg det ut som om ingen skadats i branden, men under natten hittades en avliden person i bostaden där branden fick sin början.

Markku Laakso vid polisinrättningen i Inre Finland säger att personen som avled bodde i bostaden. Offrets identitet klarnar senare.

Räddningsverket larmades lite före nio på lördagskvällen. Fem enheter från räddningsverket och tio tankbils- och stödenheter deltog i räddningsarbetet.

Branden började i en av bostäderna och spred sig därifrån till vinden. Radhuset var enligt räddningsverket byggt 1988.

Branden tros ha startat under matlagning

Enligt räddningsverket startade branden i en av bostäderna och spred sig till hela byggnadens vindsvåning. Brandorsaken utreds för tillfället.

– De undersökningar som vi gjort hittills tyder på att branden troligtvis fick sin början i samband med användning av elektriska apparater under matlagning. Den här uppfattningen stöds både av ögonvittnens observationer och fynd som gjordes på platsen för branden, säger Laakso.

Röjnings- och eftersläckningsarbetet pågick under natten till söndagen.

Bostaden, där branden startade, totalförstördes i branden och de tre andra bostäderna har blivit obeboeliga.

Branden bidrog till mycket rök som spreds mot stadsdelarna Takahuhti och Ruotula. Invånarna i områdena instruerades att hålla sig inomhus och stänga alla fönster och ventilation.

I en video på tidningen Iltalehtis webbplats syntes stora lågor och svart rök söka sig ut ur byggnaden.

Källor: STT, Yle Uutiset, Polisen

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes