Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine har inget emot en sommar på hotell för att slutföra NHL-säsongen – medger att hockeyformen inte är på topp: "Kommer att se förfärlig ut"

Patrik Laine jonglerar med pucken.
Patrik Laine väntar på att säsongen fortsätter i Nordamerika. Patrik Laine jonglerar med pucken. Bild: All Over Press Patrik Laine

Inte ett skridskoskär på flera månader. Då tror inte Patrik Laine på en gnistrande återkomst – om NHL fortsätter säsongen. Han tycker däremot att han har tagit stora kliv framåt i vinter.

Det är allt mer troligt att NHL-ishockeyn återupptas i sommar. Spelarfacket gav tummen upp för ett upplägg där 24 lag spelar slutspelshockey i fredags.

En noggrannare tidtabell förväntas komma inom kort.

Winnipeg Jets anfallsstjärna Patrik Laine medger att han väntar på ett positivt besked, men han förväntar sig en rostig version av sig själv.

– Jag kommer troligen att se förfärlig ut efter att inte ha åkt skridskor på två månader. Det är alltid tufft att komma tillbaka efter en lång paus, säger han enligt bland annat Sportsnet.

"Blir tråkigt"

Enligt Laine borde det däremot kunna bli en bra ishockey i ett eventuellt slutspel. Lagen lär samlas för ett träningsläger inför en omstart och spelarna har vilat efter en matchtung vinter.

Han har inga problem om lagen tvingas bo i karantän på hotell för att slutföra säsongen.

– Jag måste ta med mig datorn för att kunna spela datorspel. Det kommer att bli tråkigt, men om det är priset för att spela hockey i sommar är det okej för min del.

– Jag behöver inte gå någon annanstans än till mitt hotellrum. Det är precis samma sak som att vara på en bortaturné.

Fler assist än mål

När NHL pausades i mars var Patrik Laine på väg mot sin poängmässigt bästa säsong i Nordamerika. 63 poäng på 68 matcher är hans bästa snitt i karriären.

För första gången i karriären har Laine dessutom noterat fler assist än mål.

– Jag har tagit stora kliv den här säsongen. För första gången i karriären hade jag fler framspelningar – förhoppningsvis sker inte det igen.

– Mitt spel såg bra ut och jag hittade större jämnhet. Synd att vi var tvungna att stoppa spelet.

Han har också blivit känd för att vara väldigt rak och kritisk mot sina egna insatser, men nu har det inte behövts.

– Jag har alltid varit ärlig, men jag har inte haft så djupa svackor i år, säger han på NHL:s webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport