Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Tvist om begreppet sjöfart, isolering av 70-plussare, stängda gränser och handbollsvirtuosen Jan Rönnberg

Rajavartijat tarkastavat henkilöitä Ruotsin rajalla Torniossa.
Rajavartijat tarkastavat henkilöitä Ruotsin rajalla Torniossa. Bild: Antti Ullakko / Yle Gränsen mellan Finland och Sverige,Gränsen mellan Finland och Sverige,gränsövervakning,Torneå,Haparanda,Statsgränser

God lördag! Här kommer lite kvällsläsning.

En skeppsredare flaggar ut sina skepp efter en konflikt med myndigheten som inte godkänner att sjöfart kan ske på sjö, endast på hav.

THL:s hälsosäkerhetschef Mika Salminen ifrågasätter i en intervju för Helsingin Sanomat bland annat regeringens beslut att uppmana friska äldre personer att stanna hemma.

Vi får vänja oss vid ändrade turistmönster, säger president Sauli Niinistö om olikheterna i smittspridningen i Sverige och resten av omgivningen.

Kunskapen om coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset förorsakar har stadigt blivit bättre och de som insjuknar nu kan få lite bättre vård än vad de allra första patienterna fick.

Jan Rönnbergs namn kopplas ofta ihop med kopiösa mängder av mål och finländska mästerskap. En lirare som inte var värst intresserad av försvarsspel och som fick friheter dagens toppidrottare endast kan drömma om. Orsaken bakom detta: naturtalangen från Karis levererade alltid då han fick en boll i sin hand.

Ha en trevlig fortsättning på lördagskvällen!