Hoppa till huvudinnehåll

F1-profilen Bernie Ecclestone hoppas på ett "superduperteam" i Mercedes – vill att Vettel ersätter Bottas i det tyska mästarstallet

Sebastian Vettel och Lewis Hamilton har roligt på pallen.
Kan det vara möjligt att Sebastian Vettel och Lewis Hamilton bildar en riktigt välmeriterad förarduo 2021? Sebastian Vettel och Lewis Hamilton har roligt på pallen. Bild: EPA Sebastian Vettel,Lewis Hamilton

Rykteskarusellen snurrar för full maskin i formel 1-cirkusen. Den tidigare F1-bossen Bernie Ecclestone ser inga hinder för att Sebastian Vettel skulle bilda ett fungerande stjärnteam med Lewis Hamilton.

Formel 1-säsongen har inte ens hunnit starta på grund av coronaviruset, men sedan Ferrari meddelade att Sebastian Vettel inte fortsätter i stallet efter 2020 har spekulationerna gått vilda.

Carlos Sainz Jr är redan klar som Vettels ersättare i Ferrari och Daniel Ricciardo tar i sin tur Sainz plats i McLaren. Därmed finns åtminstone en ledig plats i Renault.

Att lägga ett förarpussel i formel 1 är inte det enklaste, men den tidigare chefen Bernie Ecclestone ser inga problem med att Vettel skulle peta Valtteri Bottas från Mercedes och skapa en riktigt namnstark duo tillsammans med Lewis Hamilton.

– Det är klart att jag skulle vilja se Vettel i Mercedes. Jag skulle vilja se honom köra mot Hamilton i samma stall. Det skulle vara positivt för sporten och alla som följer den, säger han till tysk tv enligt Ilta-Sanomat.

Att Vettel och Mercedes båda har sitt ursprung i Tyskland gör inte saken sämre.

– Jag tror att Vettel och Hamilton skulle komma överens. Båda har en supertalang och Mercedes skulle få superduperteam. Jag tror inte att Lewis skulle ha problem med det och Sebastian skulle älska att köra mot Lewis, säger Ecclestone.

Sällan skådad meritlista för en duo

För en vecka sedan uttalade sig också Mercedes stallchef Toto Wolff i frågan.

– Naturligtvis skulle det vara bra för marknadsföringen med en tysk förare i en tysk bil.

Dessutom skulle Mercedes i så fall ha en sällan skådad meritlista hos förarduon. Hamilton och Vettel har sammanlagt kört hem tio VM-titlar i formel 1 – och nio av de tio senaste.

Samtidigt cirkulerar uppgifter om att Valtteri Bottas redan vet om att det inte blir en förlängning i Mercedes. Stallet ska enligt de uppgifterna ha identifierat George Russell som ersättare till finländaren.

Bottas har kopplats ihop med en flytt till Renault. Finländaren har kört för Mercedes sedan 2017.