Hoppa till huvudinnehåll

Förre F1-stjärnan Felipe Massa är en av få som tillåts besöka Michael Schumacher – berättar om relationen: "Jag vet hur han mår"

Felipe Massa ler mot Michael Schumacher.
År 2011 körde Massa för Ferrari och Schumacher för Mercedes. Felipe Massa ler mot Michael Schumacher. Bild: imago sportfotodienst/ All Over Press Felipe Massa,Michael Schumacher,Formel 1

Sedan den allvarliga skidolyckan i Alperna har Michael Schumacher varit ett mysterium för omvärlden. En av få som vet hur tysken har det är den förre formel 1-föraren Felipe Massa.

Det var i december 2013 som Schumacher var med om en allvarlig skidolycka i Alperna.

Sedan dess har det varit tyst kring den sjufaldige världsmästarens form. "Schumi" låg i koma i måndader efter olyckan och vårdas numera i ett sjukhus som är byggt ihop med familjens hem i Schweiz.

En som besökt tysken är Felipe Massa. Brasilianaren var stallkamrat med Schumacher år 2006.

– Jag vet hur han mår. Vi har alltid haft en nära relation. Hans fru Corinna känner jag inte lika bra, i och med att hon inte besökte tävlingarna så ofta, berättar Massa för Fox Sports enligt Marca.

Själv avslutade Massa sin 15 år långa F1-karriär efter säsongen 2017.

– Vi vet alla att han inte har det lätt. Familjen vill inte berätta hur han har det, så varför skulle jag göra det? Man måste respektera det.

Massa har också kontakt med Michael Schumachers son Mick, som hör till Ferraris förarakademi och för tillfället kör i Formula 2.

– Jag ber varje dag för Michaels skull. Kanske kan han återvända till banan någon dag som anhängare, särskilt nu då hans son är med. Jag ber för att det skulle ske någon dag.