Hoppa till huvudinnehåll

"Jag kunde inte föreställa mig att det fungerar så bra" - arbetsgivare berömmer Raseborgs agerande då bygganställda insjuknade i covid-19

En ny byggnad byggs vid en gågata. Byggarbetsplatsen är omgärdad med höga staket.
Arbetarna har jobbat på bygget vid gågatan i Karis. En ny byggnad byggs vid en gågata. Byggarbetsplatsen är omgärdad med höga staket. Bild: Minna Almark / Yle Karis,byggplatser,byggande,gågator,lu rakennus

Två personer som jobbar på ett bygge i Karis insjuknade i covid-19 för snart två veckor sedan. Arbetsgivaren John Lindqvist på VN Bygg berömmer myndigheternas proffsiga agerande då smittan konstaterades.

Utöver de två personer som insjuknat har fyra personer varit i karantän i snart två veckors tid. De fyra personerna hade jobbat i de insjuknades omedelbara närhet.

På onsdag (27.5) kommer de tillbaka på jobb.

De två som insjuknat kommer tillbaka på jobb då de är symptomfria. Alla sex är anställda av byggföretaget Västra Nylands Byggservice.

Totalt har ett tiotal personer på VN Bygg testats för coronaviruset.

- Alla som har varit på bygget i samband att smittan framkom har testats och ingen har visat något tecken på att vara smittade. Testen har varit negativa för samtliga, säger vd John Lindqvist på VN Bygg.

Myndigheterna har gjort ett otroligt jobb och har dagligen varit i kontakt med de som insjuknat och de som är i karantän

Han säger att det är omöjligt att veta var de två personerna som insjuknat har smittats av viruset.

Samtidigt understryker han att det inte är någon som har gjort något fel och att det inte handlar om att hitta någon skyldig.

John Lindqvist är också imponerad över myndigheternas agerande då smittan var ett faktum.

- Myndigheterna har gjort ett otroligt jobb och har dagligen varit i kontakt med de som insjuknat och de som är i karantän. Jag kunde inte föreställa sig att det kan fungera så bra. De gör ett otroligt och proffsigt jobb på staden.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL) har totalt 23 personer i Raseborg konstaterats vara smittade av coronaviruset. Siffran anger alla fall sedan epidemin fick sin början i Finland.

Tidningen Etelä-Uusimaa var först med nyheten om coronasmittan på byggplatsen i Karis.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland