Hoppa till huvudinnehåll

Rykteskarusellen snurrar vidare i formel 1 – Valtteri Bottas kopplas ihop med ytterligare ett stall

Valtteri Bottas blickar vänsterut i depån.
Valtteri Bottas sitter löst i Mercedes. Valtteri Bottas blickar vänsterut i depån. Bild: AOP Valtteri Bottas

Ferraris besked att inte förlänga kontraktet med Sebastian Vettel har lett till en kedjereaktion på förarmarknaden i formel 1. Många förare kommer förmodligen att byta stall 2021. Webbsajten F1-insider hävdar att Valtteri Bottas manager förhandlar om ett kontrakt för finländaren med Red Bull.

Tidigare har det kommit fram att Bottas manager, Didier Coton, fört diskussioner med Renault. F1-insider rapporterar nu att Coton också tagit kontakt med Red Bulls stallchef Christian Horner.

Red Bulls kontrakt med Max Verstappen sträcker sig över säsongen 2023 men andreföraren Alexander Albons kontrakt går ut i år.

Valtteri Bottas kör för Mercedes i år. Det tyska stallet har inte avslöjat vilka förare man kommer att anlita 2021 men det är mycket sannolikt att den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton fortsätter.

Bottas sitter däremot löst. Det har spekulerats att Mercedes kommer att ersätta honom med Sebastian Vettel, som alltså får gå från Ferrari efter årets säsong.

Starten på årets VM-serie i formel 1 har skjutits fram på grund av coronaepidemin. Målsättningen är att säsongen inleds den 5 juli i Österrike.

Mtv var först i Finland att rapportera om att Bottas kopplas ihop med Red Bull.