Hoppa till huvudinnehåll

Två Helsingforsföräldrar misstänks för grov misshandel av under halvt år gammal bebis

Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på.
Polisen i Helsingfors har avslutat en förundersökning av en misstänkt misshandel i april. Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på. Bild: Yle/Jasmine Nedergård Polis,polisklädsel

Polisen i Helsingfors har avslutat en förundersökning av en misshandel som skedde i Helsingfors i april. Två vuxna misstänks bland annat för grov misshandel av sitt barn.

Barnet var under sex månader gammalr då den misstänkta misshandeln inträffade.

Fallet går nu vidare till åtalsprövning. Brottsrubriceringarna är utifrån polisens förundersökning grov misshandel, utsättande (att försätta någon annan i hjälplöst läge) och straffbart bruk av narkotika.

De misstänkta är barnets vårdnadshavare.

Inga fysiska skador

I undersökningen kom det fram att en napp hade tejpats fast på den under sex månader gamla bebisens mun.

– Rubriceringen för misshandeln är grov eftersom tejpningen utgör en kvävningsrisk om bebisen skulle kräkas. Det finns anledning att misstänka att de misstänkta har satt bebisen i livsfara, säger utredningsledaren och brottskommissarien Jutta Antikainen från polisinrättningen i Helsingfors.

I förundersökningen utredde man också om de misstänkta gett rusmedel till bebisen. Polisen hittade inte spår av alkohol, droger eller läkemedel i bebisens kropp.

– Utifrån förundersökningen fick bebisen inga fysiska skador, säger Antikainen.

Polisen samarbetar med andra myndigheter då de får vetskap om misstänkta brott där offret är ett barn. Polisen kan inte kommentera hurudana åtgärder som vidtagits av andra myndigheter i enskilda fall.

Läs också