Hoppa till huvudinnehåll

Helsinki Cup kommer att arrangeras i sommar – antalet lag begränsas

En juniormålvakt sparkar ut bollen.
En juniormålvakt sparkar ut bollen. Bild: Lehtikuva fotboll,Helsinki Cup

Fotbollsturneringen Helsinki Cup blir av i juli. Turneringen kommer dock att se lite annorlunda ut och bland annat tar man inte emot några utländska lag.

Trots den den rådande coronaepidemin kommer fotbollsjuniorer att få spela en stor turnering i Helsingfors. Till skillnad från Stadi Cup har Helsinki Cup bestämt att turneringen genomförs.

Helsinki Cup är den turnering i Finland som lockar flest lag men i sommar kommer man inte att ta emot några utländska klubbar och man begränsar även antalet lag från övriga Finland.

– Alla vill varsamt börja återgå till det normala och att arrangera Helsinki Cup är en stark indikation på det. Deltagarnas hälsa kommer att beaktas och vi har vidtagit olika nödlösningar för att säkerställa att det inte ska vara någon risk att delta, säger vd Kirsi Kavanne på turneringens webbplats.

Helsingfors stad stöder också att turneringen genomförs.

Förutom att antalet lag begränsas kommer man inte att ordna någon öppningsceremoni och turneringsdiskot faller också bort.

Lagen som spelar kommer att få mer tid på sig att ta sig till och från planerna, och antalet åskådare begränsas.

Årets turnering, som är den 45:e upplagan, arrangeras mellan den 6 och 11 juli runt om i Helsingfors.

Tidigare har bland annat Alandia Cup och Kokkola Cup meddelat att man ställer in medan Wasa Football Cup spelas i mindre skala.