Hoppa till huvudinnehåll

Hemma-VM i innebandy hotas av corona – arrangörerna jobbar med två reservplaner

Finland är regerande världsmästare efter 6–3-finalsegern mot Sverige i Prag 2018.
Finland är regerande världsmästare efter 6–3-finalsegern mot Sverige i Prag 2018. Finland är regerande världsmästare efter 6–3-finalsegern mot Sverige i Prag 2018. Bild: CTK Photo/Michal Kamaryt​/All Over Press VM i innebandy för herrar 2018

Det är tänkt att herrarnas innebandy-VM ska spelas i Helsingfors i december. Coronapandemin har ändå satt grus i maskineriet och IFF meddelar att turneringens öde bestäms inom loppet av september.

Det internationella innebandyförbundet IFF meddelade på måndagen att ett beslut om innebandy-VM ska vara fattat inom loppet av september.

– Vi måste utreda vilka nationella begränsningar de deltagande länder har och vilka regler som gäller i Finland, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund.

Förbundet uppger att man i höst behöver titta på de gällande rese- och sammankomstrestriktionerna innan man kan fatta ett definitivt beslut.

Från finskt arrangörshåll säger Hanne Pirkola att det finns reservplaner.

– De handlar om att skjuta upp VM eller ordna turneringen med ett reducerat lagantal.

Turneringen, som består av 16 lag, är viktig för IFF ur ett ekonomiskt perspektiv. Biljetterna till turneringen, som ska pågå mellan den 4 och 12 december, har varit i försäljning sedan november.

Källa: STT