Hoppa till huvudinnehåll

Hur ska det finländska samhället ta sig upp ur coronaträsket? Chatta med våra experter!

En spargris slås sönder av en hammare
Etla har förutspått att Bnp sjunker med åtta procent i år på grund av coronaviruset En spargris slås sönder av en hammare Bild: MichaelJay / Tony Pohjolainen Yle coronavirus,ekonomi,pengar

Nästan alla finländare tror att coronakrisen skadar det finländska samhället. Chatta med våra experter i kväll kl. 19.45 - 20.45 om hur Finland ska fixa ekonomin?

Näringslivets forskningsinstitut Etla förutspådde i går att Finlands BNP sjunker med åtta procent i år. I dag laddar Finlands näringsliv EK på med sina önskemål på EU:s långtidsbudget som presenteras i morgon.

Näringslivets forskningsinstitut Etla förutspådde i går att Finlands BNP sjunker med åtta procent i år

98 procent av finländarna tror enligt Yles enkät som är gjord av Taloustutkimus att coronakrisen skadar det finländska samhället. Varannan, som har svarat, tror att skadorna kommer vara stora eller väldigt stora.

Enligt undersökningen tror drygt en tredjedel av finländarna att coronakrisen kommer stärka folket och gör att vi får en bättre sammanhållning.

Varannan som har svarat på Yles enkät tror att skadorna kommer vara stora eller väldigt stora

Den största delen av de som svarat på enkäten tror ändå inte att coronakrisen på lite längre sikt kommer att påverka vår känsla av samhörighet.

Tre personer som står bredvid varandra.
Vänster till höger: Katarina Sehm-Patomäki, Joakim Strand, Elina Pylkkänen. Tre personer som står bredvid varandra. Bild: Jari Kärkkänen / Eduskunta / Mikael Craword Joakim Strand,katarina sehm-patomäki

I chatten deltar bland andra forskaren Katarina Sehm-Patomäki, Elina Pylkkänen från Löntagarnas forskningsinstitut och ordföranden för riksdagens framtidsutskott Joakim Strand (SFP).