Hoppa till huvudinnehåll

Kreativa metoder för social distansering när världen öppnar upp igen

Kulturinstitutet Mediamatic i Amsterdam har byggt växthus kring sina restaurangbord för att skydda kunderna mot coronaviruset.

Bar-B-Q Plaza restaurangen i Bangkok 25.5.2020
På restaurangen Bar-B-Q Plaza i Bangkok får kunderna sällskap av restaurangens maskot gjord av kartong. Bar-B-Q Plaza restaurangen i Bangkok 25.5.2020 coronavirus,COVID-19,social distansering,Bangkok,restauranger

I flera parker i San Francisco finns det tre meter stora cirklar med över två meters avstånd från varandra utritade var man får sitta.

Beach Café i West Wittering i England använder bodyboards för att se till att kunderna håller avstånd när de köar.

I Sant'Ambrogio kyrkan i Rom har man placerat ut stolar utomhus och långt ifrån varandra inför den första söndagsmässan efter att Italien började öppna upp landet igen.

En kyrka i Frankrike som märkt ut var invånarna inte får sitta för att de ska hålla tillräckligt stor distans till varandra under coronapandemin.
Även i den här kyrkan i Frankrike är man noga med att besökarna inte sitter nära varandra. En kyrka i Frankrike som märkt ut var invånarna inte får sitta för att de ska hålla tillräckligt stor distans till varandra under coronapandemin. Bild: /All Over Press coronavirus,COVID-19,social distansering,kyrka,Frankrike

Frisörsalong i Milan tryggar den sociala distanseringen med väggar och tomma platser mellan kunderna.
Den här frisörsalongen i Milan tryggar kundernas och personalens säkerhet med skiljeväggar och tomma platser mellan kunderna. Frisörsalong i Milan tryggar den sociala distanseringen med väggar och tomma platser mellan kunderna. coronavirus,COVID-19,social distansering

Ett köpcentrum i Bangkok har låtit installera fotpedaler i hissarna för att kunder inte ska behöva röra vid smutsiga knappar med händerna.