Hoppa till huvudinnehåll

Oväntad värvning av Sport – polsk landslagsman ska spela ligahockey i Vasa: ”Det är väldigt intressant att se vad hans nivå räcker till för i ligan”

Marcin Kolusz med pucken
Marcin Kolusz. Marcin Kolusz med pucken Bild: imago images/Newspix/ All Over Press ishockey,Marcin Kolusz

Vasa Sport fyller en lucka i backbesättningen med den 35-årige polacken Marcin Kolusz. Kolusz har det senaste decenniet spelat i hemlandet Polen. Det är ett kort som vi absolut ville syna, säger tränaren Risto Dufva.

Vasa Sport har gjort klart med Marcin Kolusz som kommer till klubben med ett kontrakt på 1+1 år. I kontraktet ingår en try out-period på två månader.

– Det här är ett kort som vi absolut ville syna. Jag har följt hans insatser i klubblaget och landslaget. Han är en exceptionell spelare i Polen.

– Det här är en fin möjlighet både för klubben och spelaren. Det är väldigt intressant att se vad hans nivå räcker till för i ligan, säger Sports tränare Risto Dufva på klubbens webbplats.

Kolusz draftades av Minnesota Wild i den femte rundan 2003 men lyckades aldrig slå sig in i NHL. Han spelade en säsong i Vancouver Giants i WHL men återvände sedan hem till Polen.

Imponerad av det finländska spelsättet

35-åringen har också spelat i den tjeckiska och slovakiska ligan men det senaste decenniet har han tillhört en rad klubbar i Polen och vunnit tre ligaguld.

Förra säsongen spelade han för KH GKS Katowice och hade då Risto Dufva som tränare. Han har också varit en trotjänare i det polska landslaget och spelat över 100 landskamper.

– Det är fint att få chansen att spela i ett riktigt ishockeyland. Under de senaste åren har jag tränats av finländare både i klubblaget och landslaget. Risto Dufva och Tomek Valtonen har visat hur hockey spelas i Finland och jag gillar spelsättet, säger Kolusz.

Texten uppdaterad 27.5 klockan 18.50 med annan formulering på citat i rubriken och texten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport