Hoppa till huvudinnehåll

Autosport: Formel 1-säsongens tidtabell börjar arta sig – den 5 juli ska F1-cirkusen köra i gång i Österrike

Starten går i ett formel 1-lopp
Formel 1-serien startar i början av juli, enligt Autosport. Starten går i ett formel 1-lopp Bild: /All Over Press Formel 1

VM-serien i formel 1 har inhiberats och skjutits framåt allt sedan den första VM-deltävlingen 2020, som skulle gå av stapeln i Melbourne i Australien i mitten av mars, ströks ur kalendern. Enligt brittiska Autosport startar säsongen den 5 juli i Österrike.

Österrike, Österrike, Ungern, Storbritannien, Storbritannien. Enligt brittiska Autosport kommer årets formel 1-serie att köra i gång i Spielberg i Österrike den 5 juli. En vecka senare, den 12 juli, kör man ett till lopp i Spielberg.

Den 19 juli flyttar F1-cirkusen, enligt Autosport, till Ungern och Budapest varpå Silverstone i Storbritannien står värd för de två följande loppen, den 2 och 9 augusti.

Ursprungligen var det tanken att Silverstone skulle köras direkt efter tävlingarna i Spielberg, men på grund av Storbritanniens karantänlagar har tidtabellen ändrats.

Personer som kommer till Storbritannien från och med den 8 juni försätts i en två veckor lång karantän. Men Storbritanniens regering kan komma att luckra upp dessa begränsningar fram till augusti.

Enligt Autosport körs tävlingarna i juli och augusti i Europa, och tävlingskalendern ska bekräftas på måndag.

Tidtabellen för inledningen av VM-serien i F1 (enligt Autosport):

5 juli: Österrikes GP, Spielberg

12 juli: Österrikes GP, Spielberg

19 juli: Ungerns GP, Hungaroring

2 augusti: Storbritanniens GP, Silverstone

9 augusti: Storbritanniens GP, Silverstone

16 augusti: Spaniens GP, Barcelona

30 augusti: Belgiens GP, Spa

6. september: Italiens GP, Monza

Läs också

Nyligen publicerat - Sport