Hoppa till huvudinnehåll

Regerande Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren tar hjälp av cykeltränare för att stoppa Björgen: "Vi ska träna för att köra cykeltaktik"

Lina Korsgren vinner Vasaloppet 2020.
Lina Korsgren vinner Vasaloppet 2020. Lina Korsgren vinner Vasaloppet 2020. Vasaloppet,Lina Korsgren

I tisdags meddelade Marit Björgen att hon gör comeback i Vasaloppet nästa år. Årets vinnare Lina Korsgren säger enligt SVT att hon och hennes team ska köra cykeltaktik för att lyckas stoppa norskan i spåret.

Lina Korsgren är regerande mästare i Vasaloppet och efter att ha hört att den mångfaldiga OS-mästaren Marit Björgen kommer att ställa upp i den legendariska längdåkningstävlingen nästa år, har hon redan taktiken klar:

– Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team Ramudden, säger Lina Korsgren i ett pressmeddelande, enligt SVT.

– Som ett lag är vi starkare, och vi ska träna för att köra cykeltaktik på Vasaloppet, säger Korsgren.

"Vi" är Team Ramudden som på damsidan utöver Korsgren består av Ida Dahl och Jenny Larsson.

I år vann den 32-åriga Korsgren Vasaloppet i överlägsen stil – marginalen till tvåan Britta Johansson Norgren var över sex minuter.

Bjørgen och Johaug i Magnar Dalens team

Men nästa år blir motståndet hårdast möjliga – åtminstone på pappret. Den 40-åriga norskan Marit Björgen är världens mest meriterade vinterolympier med åtta OS-guld, men hon lade – tillfälligt visade det sig – skidorna på hyllan efter OS i Pyeongchang 2018.

– Jag har varit borta i två år och saknat något konkret mål att jobba emot, sade Bjørgen till NRK härom dagen.

Björgen, som ingår i Team Ragde Eiendom, kommer att ha suveränen Therese Johaug som sparringpartner i teamet.

Norrmannen Magnar Dalen som var förbundskapten för Finlands längdlandslag åren 2006–2014, är teamchef för Team Ragde Eiendom.