Hoppa till huvudinnehåll

Polisen vill inte se Liverpool säkra Premier League-titeln på Anfield

Bild utanför Anfield.
Under de senaste månaderna har Liverpool hemmastadion Anfield gapat tom. Bild utanför Anfield. Bild: EPA-EFE/PETER POWEL Anfield

Efter en paus på 30 år är det förmodligen bara en tidsfråga innan Liverpool kan inleda firandet av det engelska ligamästerskapet i fotbollsligan Premier League. Det kommer av allt att döma inte att ske på hemmaarenan Anfield. Polisen har nämligen pekat ut ett antal matcher som man inte vill att ska spelas på de ordinarie hemmaarenorna.

Efter ett över tre månader långt coronauppehåll ska den engelska fotbollsligan Premier League fortsätta om några veckor.

Onsdagen den 17 juni är de två första matcherna, Aston Villa–Sheffield United och Manchester City–Arsenal, inprickade. Totalt återstår 92 matcher av säsongen.

Liverpool är ohotad etta på 82 poäng och behöver bara sex poäng till för att säkra sin första ligatitel sedan säsongen 1989–90. Av allt att döma kommer det inte att ske på lagets hemmastadion Anfield i Liverpool, trots att det redan står klart att publiken kommer att lysa med sin frånvaro.

Polisen har nämligen pekat ut ett antal matcher som man vill att ska spelas på neutral plan för att undvika folksamlingar i samband med matcherna.

  • Manchester City–Liverpool
  • Manchester City–Newcastle
  • Manchester United–Sheffield United
  • Newcastle–Liverpool
  • Everton–Liverpool
  • Matcher där Liverpool kan säkra titeln

– Vi har en överenskommelse som balanserar mellan behovet av fotboll och ett sparsamt användande av polisresurser, säger Mark Roberts från polishåll.

Inget beslut har fattats men Roberts säger Premier League efter samtal med polisen är införstådda med att polisens resurser behövs på annat håll.

FA-cupen fortsätter

Från England rapporteras det också om spikade datum för avslutningen av FA-cupen.

Kvartsfinalerna spelas den 27-28 juni, semifinalerna den 11-12 juli och säsongen avslutas den 1 augusti med FA-cupfinalen.

Kvartsfinalerna i FA-cupen

Leicester – Chelsea
Newcastle – Manchester City
Sheffield United – Arsenal
Norwich – Manchester United

Vem vinner FA-cupen?

Manchester City
38.8% (78 röster)
Arsenal
13.9% (28 röster)
Manchester United
12.9% (26 röster)
Leicester
10.4% (21 röster)
Norwich
10.4% (21 röster)
Chelsea
6.5% (13 röster)
Sheffield United
6.0% (12 röster)
Newcastle
1.0% (2 röster)
Antal avgivna röster: 201

Källa: AP

Läs också