Hoppa till huvudinnehåll

Svenska.yle.fi testar lösning för bättre nätsäkerhet

Idag 29.5.2020 kl 13-16 testar Svenska.yle.fi en ny säkerhetslösning på förstasidan och merparten av ämnessidorna såsom Inrikes och Åboland.

Tekniken heter Content Security Policy (CSP), på svenska ungefär säkerhetspolicy för innehållet, och är en standard som stöds av alla moderna webbläsare. Syftet med tekniken är att begränsa vad som kan ändras på sidan.

CSP förbättrar till exempel säkerheten för användarens Yle-konto ytterligare. Det förekommer också skadliga datorprogram som kan manipulera de webbsidor man besöker (till exempel genom att styra om länkar eller lägga in nya reklambanners). Dessa är rätt ovanliga men med hjälp av CSP minskar risken för att dessa program ska kunna manipulera innehållet på Svenska.yle.fi.

Med hjälp av detta test kan vi utvärdera CSP och förbereda oss för att ta i bruk det permanent. Vi är tacksamma för rapporter om eventuella fel eller problem som uppstår, till exempel om någon del av sidan som normalt visas plötsligt inte gör det. Respons kan skickas svenska@yle.fi eller skrivas som en kommentar på denna artikel.

Läs också

virtuell verklighet + datorer + bredbandsnät + mobiltelefoner + internet + sociala nätverk + lösenord + databrott + teknik (apparater) + kommunikationsteknik + databaser + datakommunikation + pekskärm + telefoner + sökmotorer + dataskydd + e-postadresser