Hoppa till huvudinnehåll

F1-starten spikad och definitiv – femte juli körs det i Österrike, och även veckan därpå

Formel 1-deltävling i Spielberg, Österrike.
Max Verstappen har vunnit de två senaste åren på Spielberg. Formel 1-deltävling i Spielberg, Österrike. Bild: xpbimages.com Formel 1,Spielberg

Nu är det definitivt klart att formel 1-starten sker den 5 juli i Österrike. Den österrikiska regeringen har gett tillstånd till båda två deltävlingarna som tidigare planerats. Det är första gången i F1-historien som de två inledande tävlingarna körs på samma bana.

Enligt NOS är det alltså nu klart att säsongens första deltävling kommer att köras på Spielberg i Österrike den 5 juli. En vecka senare, den 12 juli, står säsongens andra lopp på programmet på samma bana.

F1 har inte ännu bekräftat saken.

Det är inte enbart unikt att säsongen startar så sent, utan också det faktum att de två första deltävlingarna körs på samma bana är nytt. Båda loppen kommer enligt nuvarande uppgifter att köras utan publik.

Ledningen för Formel 1 strävar efter att genomföra en säsong med minst femton lopp. I så fall uppfyller man tv-rättighetsinnehavarnas minimikrav.

Enligt Autosport, som redan tidigare rapporterade om inledningen av säsongen, skulle därpå följande GP-tävling köras i Ungern.

Senare på lördagseftermiddagen stod det klart att den österrikiska regeringen gett grönt ljus för planerna.

Enligt AFP säger hälsominister Rudolf Anschober att F1-arrangörerna "presenterat en perfekt och proffsig plan" för kampen mot coronaviruset.

Artikeln uppdaterad med regeringens godkännande klockan 17:02.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport