Hoppa till huvudinnehåll

Hradecky höll nollan och succéspelaren Kai Havertz stod för segermålet: Blev historisk men fick gå av planen med en skada

Leverkusen spelarna firar med Kai Havertz.
Kai Havertz gjorde gjorde sitt femte mål sedan omstarten och skrev historia. Leverkusen spelarna firar med Kai Havertz. Bild: EPA/RONALD WITTEK Kai Havertz,Bayer 04 Leverkusen (män)

Två skott på mål. Det ena räddar Lukas Hradecky och ger honom en 9:e nolla för säsongen. Det andra kom från Kai Havertz fot – och gjorde honom historisk i Bundesliga. Leverkusen ångar nu på mot en plats i Champions League. Stjärnspelarens skadestatus kan ändå bli ett orosmoment.

Efter 1–4 mot Wolfsburg på hemmaplan i veckan var Leverkusen ute efter att komma tillbaka på rätt köl igen. Och bortamatchen mot Freiburg blev en lyckad en – nästan helt och hållet.

Matchen bjöd på futtiga två skott på mål – ett av vardera lag. Det räckte för Lukas Hradeckys Leverkusen.

Det första skottet gick nämligen från Kai Havertz fot och gav Leverkusen ledningen. Det andra skottet tog Hradecky och laget fick åka hem med ytterligare tre poäng.

– Det var inte alltid roligt eller spännande, men vi gjorde vad vi skulle, skriver klubben på sitt Twitterkonto.

Historiska Havertz skadad av planen

Kai Havertz har nu lyckats i samtliga matcher sedan Bundesligans omstart. Fem mål på tre matcher, och han är nu uppe i 11 mål den här säsongen.

Samtidigt betyder det att 20-åringen nu stått för totalt 35 mål i den tyska ligan – en notering som gjorde honom historisk:

Han är nu den första som under 21-åring har lyckats komma upp till den noteringen i Bundesliga.

Hoppa över Twitterpostning

– Att han lyckas med det, ger många unga spelare en vision om en framtid där allting är möjligt om du jobbar hårt. Havertz jobbar hårt, han är väldigt smart och intelligent på planen. Vi behöver honom, hyllade lagkamraten Leon Bailey i en intervju på ligans webbplats.

Matchen slutade ändå inte enbart i hyllningar till den unga stjärnan och hans notering skuggades av en incident strax efter.

I den 66:e minuten fick nämligen Havertz gå av planen på grund av en skada. Enligt ligans webbplats handlar det om en knäskada men klubben har inte gett mer information i nuläget.

Leverkusen ligger nu på en tredje plats i tabellen och möter ettan Bayern München i nästa match.

Bakslag för Dortmund

I tisdags åkte Borussia Dortmund på tre tunga smällar. Dels förlorade de livsviktiga poäng i titelkampen som nu kan vara förlorad. Dels åkte de på två tunga skadesmällar.

Både Erling Braut Haaland och Mahmoud Dahoud åkte på knäskador i matchen.

I går bekräftade klubben att både Haaland och Dahoud missar inkommande match mot Paderborn.

Vad gäller Haaland som stått för 10 mål i Dortmund sade tränaren Lucien Favre efter tisdagens match att han inte tror stjärnan blir borta längre. Klubben preciserade inte hans läge i och med gårdagens besked.

För mittfältaren Dahoud är det värre.

– Mo Dahoud kommer att missa resten av säsongen, skriver klubben på Twitter.

Läs också