Hoppa till huvudinnehåll

Rangers kan stoppa Kaapo Kakko från NHL-slutspelet – klubbchefen orolig: "Måste tänka på hälsan"

Kaapo Kakko i New York Rangers.
Kaapo Kakko. Kaapo Kakko i New York Rangers. Bild: /All Over Press ishockey,NHL,Kaapo Kakko

Tidigare denna vecka stod det klart att bland annat New York Rangers kommer att få delta i det utvidgade NHL-slutspelet. Men det kan ske utan Kaapo Kakko, som hör till riskgruppen för coronaviruset. Jag är säker på att han vill spela, men man måste tänka på hälsan, säger Rangers klubbchef John Davidson.

Det är ännu oklart när exakt det planerade NHL-slutspelet kan köra igång. Där ska Rangers ta sig an Carolina Hurricanes i play in-omgången.

En annan sak som är oklar är Kaapo Kakkos deltagande.

Det finländska anfallslöftet lider av typ 1-diabetes och hör därför till riskgruppen för coronaviruset. Dessutom har 19-åringen celiaki.

New York Rangers klubbchef John Davidson tar Kakkos situation på allvar. Enligt Rangersbossen är finländaren ett frågetecken för tillfället.

– Jag vet att han har skrinnat och tränat som en galning för att vara redo att återvända. Jag är säker på att han vill spela, men man måste tänka på hälsan, sade Davidson till pressen via videolänk enligt NHL.com.

Före träningslägren inleds ska klubben ha tänkt ut hur man gör med Kakko.

– Det spelar ingen roll om du är en 19-årig yngling eller om du hör till ledarstaben. Vi måste sköta det på ett korrekt sätt med alla personer. Om han (Kakko, reds. anm.) inte kan spela så spelar han inte.

– Vi tar hand om honom, i och med att han är en viktig del av laget. Han vill säkert spela, men vi ska lyssna på medicinska proffs. De vet vad som är klokast, understryker Davidson.

NHL-lagen kommer som tidigast att kunna samlas för träningsläger i början av juli. I juni inleds frivillig träning i mindre grupper.