Hoppa till huvudinnehåll

En livlig helg för polisen i Sydvästra Finland – rattfyllerister, fartdårar och festglada i farten

Folkmassa vid Aura å i under skolavslutnignshelgen.
Så här såg det ut vid Aura å i Åbo under lördagkväll. Folkmassa vid Aura å i under skolavslutnignshelgen. Bild: Yle/Lina Frisk. Åboland,Aura å

Det fina vädret lockade människor att vistas utomhus. I Åbo flockades människor vid Aura å och i Satakuntaområdet stötte polisen på berusade minderåriga i Björneborg.

Polisen meddelar att den soliga lördagen var livlig för deras del. Däremot var det färre ungdomar i farten än det normalt brukar vara under skolavslutningen. Enligt polisen skötte sig festfolket relativt bra under helgen.

Polisen i Sydvästra Finland hade 365 uppdrag under lördag kväll och natt. Förutom en hel del festande ungdomar i bland annat Björneborg, var flera rattfyllerister och fartdårar i farten.

I Raumo körde en person över 100 km/h på ett område med hastighetsbegränsning på 30 km/h. Föraren misstänks dessutom för grovt rattfylleri.

På söndag morgon hade polisen ertappat sammanlagt 24 rattfyllerister och 18 förare för äventyrande av trafiksäkerheten i Sydvästra Finland.

Folkmassa vid Aura å i under skolavslutnignshelgen.
Många samlades vid åstranden i Åbo för att fira på lördagen. Folkmassa vid Aura å i under skolavslutnignshelgen. Bild: Yle/Lina Frisk. Aura å,Åbo

I Åbo samlades stora folkmassor kring Aura å och i stadens parker på lördagkväll. Många ungdomar samlades vid Littois träsk, konstaterar polisen på Twitter.

På lördagen gällde fortfarande begränsningen på folksamlingar på högst tio personer. Stephan Sundqvist vid Sydästra Finlands polisinrättning konstaterade innan helgenn att det är en besvärlig situation med så kort tid kvar till att restriktionerna lättar och att avslutningshelgen brukar vara stökig.

Läs också