Hoppa till huvudinnehåll

Firande ungdomar sysselsatte polisen under skolavslutningen

Polisbil i Skolparken i Jakobstad.
Arkivbild från Skolparken i Jakobstad. Polisbil i Skolparken i Jakobstad. Bild: YLE/Marcus Lillkvist polisfordon,polisen,polisbil i skolparken

Polisen i Österbotten beskriver natten mellan lördag och söndag som årets stressigaste. Polisen fick ta i tu med flera fall av störande av allmän ordning och misshandel.

Polisen skriver på Twitter att ungdomar och unga vuxna samlades i parker och på andra platser.

Kommisarie Pauli Latvala vid polisens situationsledningscentral i Seinäjoki berättar att det inte bara var skolungdomar utan också unga vuxna som firade på lördag kväll och natten till söndag.

- Det var många mellan 18 och 22 år ute också. Det verkade som att skolavslutningen var en förevändning för att de också skulle få festa, säger Latvala.

På flera ställen i Österbotten var läget under kvällen problematiskt och polisen hann inte med alla uppdrag. I bland annat Skolparken i Jakobstad anmäldes flera fall av misshandel.

- Jag vet inte exakt hur många fall av misshandel det var i Jakobstad. Mina kolleger var ganska trötta efter sitt nattskift och hade bråttom hem, säger Latvala.

Lättare restriktioner

Latvala och hans kolleger förbereder sig nu på att också de kommande veckosluten kommer att innebära mycket jobb eftersom restriktionerna lättar och restaurangerna börjar få ha delvis öppet.

- Det här veckoslutet kan vara en försmak av vad som väntar, säger Latvala.