Hoppa till huvudinnehåll

Bogdan Klepa lämnar BK-46 för Helsingfors IFK – Giedrius Morkunas återvänder till Cocks

Bogdan Klepa.
Bogdan Klepa. Bogdan Klepa. Bild: Tomi Hänninen / Newspix24 / Handbollsförbundet BK-46,bogdan klepa

Ukrainska Bogdan Klepa har gjort sitt i BK-46 för stunden. HIFK meddelar att målvakten skrivit på för kamraterna – samma klubb som Klepa spelade för redan för fem år sedan. För BK-46 innebär det ytterligare ett tungt bakslag.

– Nästa säsong är jag IFK, säger Bogdan Klepa i en video som HIFK laddat upp på sin Facebook-sida.

Den ukrainska målvakten är klar för en comeback i Helsingfors. Klepa spelade för HIFK redan säsongen 2014/15 och flyttade därifrån efter en fransk visit i den slovakiska ligan till BK-46 där han spelat de tre senaste åren.

– Bogdan blev en värdefull och avgörande spelare i BK och anses ha spelat en stor roll då laget blev ett av de bästa i Finland. För vår del blev vår färd på hälft men nu vet vi att ”Boogie” kan föra hela laget framåt, säger HIFK-ledningen och poängterar:

– Han är en av ligans bästa målvakter.

BK-46 låg väl till i den övre slutserien då coronaviruset satte stopp för spel. Med tanke på nästa säsong har Karislaget nu åkt på två tunga bakslag.

Det klarnade redan tidigare att Oscar Kihlstedt, en annan nyckelspelare, lämnar BK för spel i den svenska ligan.

Även Cocks kom med målvaktsnyheter på tisdagen. Litauern Giedrius Morkunas återvänder till klubben efter ett år i Frankrike och hans kontrakt är av modellen 1+1 år.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport