Hoppa till huvudinnehåll

Friidrottsförbundet samarbetsförhandlar – sensommarens och höstens evenemang kan ge välkommet klirr i kassan

Hindertävling under PNG 2019.
Kalevaspelen arrangeras i Åbo i augusti om coronaläget tillåter. Hindertävling under PNG 2019. Bild: Tomi Hänninen Paavo Nurmis stadion,Paavo Nurmi Games,friidrott,hinderlöpning

Coronakrisen tvingar Finlands friidrottsförbund att dra åt svångremmen. Förbundets ekonomi är trängd och man kartlägger nu via samarbetsförhandlingar om man måste ty sig till permitteringar.

Friidrottförbundets vd Harri Aalto säger i ett pressmeddelande att coronapandemin har lett till ebb i kassan.

– Förutsättningarna för arbetstillfällen inom förbundet har försämrats tillfälligt. Intäkterna från evenemang och annan försäljning har minskat, säger Aalto.

Förbundet har redan skjutit upp motionsloppet Damtian och ungdomsevenemanget Youth Athletics Games till nästa år. Dessutom har man inhiberat de traditionella grenkarnevalerna.

De viktigaste tävlingarna för förbundet under återstoden av säsongen är Kalevaspelen i Åbo i augusti, Sverigekampen i Tammerfors i september och Helsinki City Running Day i oktober.

– Vi fortsätter planeringen av sensommarens och höstens evenemang. Samtidigt väntar vi på att statsrådet presenterar rekommendationer vad beträffar publikrestriktioner, säger Aalto.