Hoppa till huvudinnehåll

Inger Damlin vald till ny FSL-ordförande

Inger Damlin
Inger Damlin är FSL-ordförande till slutet av 2022. Inger Damlin Bild: Finlands svenska lärarförbund Finlands svenska lärarförbund,inger damlin

Inger Damlin från Vörå är ny förbundsordförande för Finlands svenska lärarförbund, FSL. Hon valdes vid FSL:s fullmäktigemöte i Helsingfors på onsdagen.

Damlin konstaterar i ett pressmeddelande från FSL att det har varit en turbulent vår och att lärarfacket har en viktig roll just nu. Hon säger att FSL enligt många indikatorer är den intressebevakare som medlemmarna litar på då det uppstår en kris.

Damlin säger att FSL:s medlemmar är de bästa sakkunniga vad gäller undervisningsarrangemangen och att man borde lyssna på deras synpunkter för att minska på den arbetsbelastning som coronatiden förorsakat.

FSL:s nyvalda ordförande är utbildad klass-, ämnes-, invandrar- och speciallärare och har sedan 2016 jobbat som rektor för Korsholms högstadium.

I ordförandevalet kandiderade också Jeanette Lindroos från Pargas, Pamela Leka från Helsingfors och Jens Mattfolk från Raseborg.

Damlin är ordförande till slutet av 2022.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes