Hoppa till huvudinnehåll

Katri Kulmuni tänker ersätta ministerierna för sina konsultkostnader

Katri Kulmuni i Ylen aamus studio.
Finansminister Katri Kulmuni (C). Katri Kulmuni i Ylen aamus studio. Katri Kulmuni,Centern i Finland,Ylen aamu,Kulmuni

På tisdag rapporterades det om att finansminister Katri Kulmuni använt sig av konsultbolaget Tekirs tjänster. Konsultbolagets tjänster har kostat upp till 47 771 euro för Finansministeriet och Arbets- och näringsministeriet. Nu meddelar hon att hon tänker betala för tjänsterna själv.

Kulmuni (C) meddelar att hon tänker betala tillbaka de cirka 50 000 euro som staten använt på hennes kommunikationsutbildning. Kulmunis dyra kommunikationsutbildning har väckt diskussion.

I ett pressmeddelande uppger Kulmuni att hon gått igenom avtalen som gjorts tillsammans med Finansministeriet och Arbets- och näringsministeriet. Enligt Kulmuni innehåller avtalen inga juridiska eller administrativa problem. De har i dag publicerats på Finansministeriets webbsida på min begäran, säger hon.

Kulmuni uppger ändå att hon bestämt sig för att stå för konsulttjänsternas kostnader.

– Det räcker inte, även om avtalen tål juridisk granskning, skriver Kulmuni.

Hon skriver också att hon inte deltog i stiftandet av avtalen och att de gjorts enligt ministeriets normala praxis.

När Kulmuni på onsdag kväll avlägsnade sig från regeringens förhandlingar kring användning av ansiktsmasker uppgav hon för Iltalehti att hon tänker ersätta de 50 000 euro som två ministerier fått betala för hennes kommunikationsutbildning.

– Den slutliga summan överraskade mig också, sa Kulmuni.

Källor: Iltalehti, STT