Hoppa till huvudinnehåll

Så här ser NBA:s tajta tidtabell ut: omstart i juli, avslutning i oktober och premiär i december

Lauri Markkanen spelar en basketmatch.
Lauri Markkanen får börja förbereda sig för nästa säsong. Lauri Markkanen spelar en basketmatch. Bild: Ronald Martinez / AFP / Lehtikuva Lauri Markkanen

Ägarna i den nordamerikanska basketligan NBA har slagit fast hur säsongen ska avslutas. Av totalt 30 lag gör 22 upp om mästerskapet och samtliga återstående matcher kommer att spelas på samma ort. Lauri Markkanens Chicago hör till de åtta klubbar som har spelat klart för säsongen.

NBA-klubbarnas beslut var så gott som enhälligt, rösterna föll 29–1 och bara Portland Trail Blazers röstade emot. Spelarna måste ännu godkänna planen, men spelarfacket NBPA har varit involverat i processen och förväntas ge grönt ljus i dag.

Samtliga matcher kommer att spelas i Orlando i anslutning till nöjesfältet Walt Disney World Resort.

NBA består av 30 lag. Av dem åker 22 till Orlando, vilket innebär att åtta har spelat klart för säsongen.

Lauri Markkanens Chicago (vinstprocent: 33,8) hör till de lag som fick beskedet att säsongen är över. Washington (37,5) är det sämsta laget som får fortsätta spela, Charlotte (35,4) det bästa som får tacka för sig.

Tidtabell
DatumHändelse
31 juliSäsongen 2019–20 återupptas
25 augustiDraftlotteri
12 oktoberSlutspelet avslutat
15 oktoberDraft
1 decemberSäsongen 2020–21 inleds

Enligt ESPN inleds träningslägren under den andra veckan i juli.

NBA-säsongen fortsätter den 31 juli med åtta seedningsomgångar innan slutspelet kan dra i gång. ESPN uppger att det skulle spelas sex matcher per dag under totalt 16 dagar.

Efter seedningsmatcherna är de sju bästa i öst och väst garanterade en plats i slutspelet.

Om det skiljer mindre än fem segrar mellan åttan och nian gör de upp i ett slutspelskval. Nian behöver där vinna två raka matcher för att knipa slutspelsplatsen som står på spel.

I slutspelet gör 16 lag upp enligt det bekanta formatet: bäst av sju och fyra omgångar.