Hoppa till huvudinnehåll

Kommer tvillingbröderna att återförenas? – Henrik Lundqvist om eventuell comeback i Frölunda: ”Stänger aldrig några dörrar”

Henrik och Joel Lundqvist talar med varandra.
Kommer Henrik och Joel Lundqvist att spela tillsammans igen? Henrik och Joel Lundqvist talar med varandra. Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press ishockey,Henrik Lundqvist,Joel Lundqvist,Sveriges herrlandslag i ishockey

NHL är fortfarande första prioritet men Henrik Lundqvist utesluter inte att han kan spela i SHL och Frölunda. Vi får se hur allt utspelar sig den här sommaren, säger han i en intervju för webbplatsen Hockeysverige.

Under vintern tappade Henrik Lundqvist sin plats som förstemålvakt i New York Rangers. Det gick till och med så långt att han petades helt ur truppen då ryssarna Igor Sjestjorkin och Aleksandr Georgijev tog över.

Under en period i februari och mars startade Lundqvist bara tre matcher, men känner ändå ingen bitterhet och har bara goda saker att säga om sina yngre konkurrenter.

– De har jobbat på och är bra killar. Vi har varit på isen tillsammans och pushat varandra och det har fungerat bra, säger han i en intervju med webbplatsen Hockeysverige.

NHL kommer att försöka återuppta säsongen någon gång mot slutet av sommaren. För New York Rangers väntar då en ”play in-runda” mot Carolina Hurricanes.

Lundqvist kramar om Sjestiorkin.
Lundqvist tappade sin plats som målvaktsetta under vintern. Lundqvist kramar om Sjestiorkin. Bild: Joshua Sarner/Icon Sportswire NHL,ishockey,Henrik Lundqvist,Igor Shestyorkin

Fokus på slutspelet men hur ser framtiden ut?

Lundqvist tränar nu för att återta sin plats i målet till slutspelet och tankarna om var karriären kan tänkas fortsätta har han lagt åt sidan. Lundqvist har kontrakt med Rangers till sommaren 2021.

– Jag tänker bara på den här sommaren. Efter den här säsongen kommer det att bli en diskussion med Rangers om hur de ser på framtiden. Längre än så kan jag inte planera samtidigt som jag insett att förutsättningarna är lite annorlunda nu.

– Fokus är här och nu på slutspelet. I slutändan är det sedan de som bestämmer. Jag får avvakta och se var de står, säger han.

Lundqvist lämnade Frölunda för New York Rangers 2005, men under coronapausen har han tränat med Göteborgsklubben där tvillingbrodern Joel är en ikon.

Bröderna spelade tillsammans i Frölunda under många år innan proffsäventyret väntade, men hur aktuellt är det att de nu kan återförenas i klubben?

– Det är många bitar jag väger in och som ska kännas rätt för att det ska ske. Jag har alltid sagt att jag aldrig stänger några dörrar för Frölunda.

– Med det sagt så har jag fortfarande mer att ge där borta så vi får se hur allt utspelar sig den här sommaren, men även nästa säsong. I det här fallet tar jag tre, fyra månader i taget. Sedan blir det kanske nya förutsättningar, säger Lundqvist.