Hoppa till huvudinnehåll

Ligachefen medger misstag då man inte tog spelarnas protester på allvar: ”Det har varit en svår tid för vårt land”

Colin Kaepernick
Colin Kaepernick (i mitten) började protestera 2016 och knäböjde under nationalsången. Colin Kaepernick Colin Kaepernick

En grupp spelare krävde tidigare i veckan att NFL skulle fördöma rasismen och stöda protesterna. Nu har ligans kommissionär Roger Goodell svarat och medgett att man handlat fel. Vi lyssnar, säger Goodell i en video.

Efter George Floyds död i slutet av maj har protester mot polisvåld och rasism i USA präglat samhället. Också inom idrotten har många profiler reagerat och uttryckt sitt stöd.

I USA har NFL fått kritik då ligan förra veckan i samband med ett uttalande inte direkt reagerade på händelserna. En grupp framstående spelare gick i torsdags ut och krävde att ligan skulle fördöma rasismen och stöda protesterna.

– Hur många gånger ska vi be er lyssnar på spelarna, frågade sig Tyrann Mathieu från Kansas City Chiefs.

NFL:s kommissionär Roger Goodell har nu svarat och beklagar att man inte lyssnat på spelarna tidigare.

– Det har varit en svår tid för vårt land, och speciellt för svarta. Vi, National Football League, fördömer rasism och det systematiska förtrycket av svarta.

– Vi medger att vi gjorde fel när vi inte lyssnade på spelare tidigare och uppmuntrar alla att tala ut och protestera på ett fredligt sätt. Vi anser att ”Black Lives Matter”, säger Goodell i en video.

NFL ska bli en mer enda familj

För fyra år sedan började den dåvarande San Francisco 49ers-spelaren Colin Kaepernick knäböja under nationalsången för att protestera mot rasismen. NFL fick då kritik för hur man handskades med protesten.

Goodell säger nu att han stöder protesterna och att ligan kommer att agera på ett annat sätt.

– Jag protesterar tillsammans med er och vill vara en del av den förändring som behövs i landet. Utan svarta spelare skulle NFL inte finnas.

– Vi lyssnar, jag lyssnar. Jag kommer att kontakta spelare och andra som höjt sina röster så att vi kan bli bättre och utvecklas som en mer enad NFL-familj, säger han.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport