Hoppa till huvudinnehåll

Petteri Forsell i strålande målform efter omstarten – nätade för andra matchen i rad

Petteri Forsell vinkar
Petteri Forsell har gjort två mål i polska ligan den här säsongen. Petteri Forsell vinkar Bild: imago images/Newspix/ All Over Press fotboll,Petteri Forsell

Ett frisparksmål av Petteri Forsell i den 14:e minuten gav Korona Kielce ledningen mot Piast Gliwice i fredagens ligamatch. En dryg kvart senare fick Kielce en spelare utvisad och gästerna vände i den andra halvleken.

Förra veckan drog den polska ligan igång igen efter en paus på två månader. Korona Kielce med Petteri Forsell i laget besegrade då Wisla Plock, och den finländske mittfältaren gjorde sitt första ligamål för klubben.

På fredagskvällen mötte laget Piast Gliwice på hemmaplan och Forsell slog till igen. I den 14:e minuten prickade han in 1–0 på en frispark.

– Det är mitt jobb att göra mål och spela fram till mål. I dag lyckades jag en gång, säger Karlebybördige Forsell på klubbens webbplats.

I mitten av den första halvleken drog Jakob Zubrowski på sig två gula kort på några minuter och visades ut. Och med tio man på planen klarade Korona Kielce inte av att försvara sin ledning.

Sebastian Milewski kvitterade för Piast Gliwice i den 65:e minuten och elva minuter senare gjorde Jorge Felix segermålet 2–1.

– Det var en svår match med mycket kamp. Jag har inte sett situationen som ledde till utvisningen och jag vet inte om det var solklart. Vi spelade bra men med en man mindre är det svårt att vinna, säger Forsell.

Korona Kielce har nio matcher kvar att spela i den polska ligan. Laget ligger för tillfället på 14:e plats i den 16 lag stora polska ligan.

Laget spelar följande match på tisdag då man möter elvan Zaglebie Lubin på bortaplan.

– Vi fokuserar på nästa match. Då har vi elva spelare igen och vi är redo, säger Forsell.