Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Yrkesexamen, föräldraledigt och inställda körövningar

Yrkesexamensmössor
Vi på Svenska Yle gratulerar alla som avlagt yrkesexamen på svenska i år! Yrkesexamensmössor Bild: Tobias Sjöman/Prakticum Yrkesexamen,yrkesexamina,yrkesinriktade läroanstalter,prakticum,Mössa

Här kommer lite kvällsläsning för lördagen.

Svenska Yle gratulerar alla som fått ett yrke och avlagt yrkesexamen på svenska under läsåret! Här publicerar vi namnen på dem som fått ett yrke vid någon av de svenskspråkiga yrkesutbildningsenheterna under läsåret 2019–2020.

När pappa tjänar mer blir familjens ekonomi en orsak för mamma att stanna hemma med barnen. Trots ekonomiska bekymmer och andra hinder så uttrycker många en vilja att inte jobba för en tid utan istället vara hemma med sina barn.

Sverige är fortfarande mitt i den akuta krishanteringen, samtidigt som både Folkhälsomyndigheten och regeringen har haft stort förtroende bland folket. Det har inte varit läge att kritisera linjen allt för högljutt, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Marianne Sundholm.

Han var utåtriktad och världsvan, en framgångsrik idrottsman och företagare, en älskad livskamrat. Men innerst inne var OS-hjälten Thorvald Strömberg en sårad pojke som sökte bekräftelse genom hårt arbete. Det fick han till slut.

Över 300 personer har tillsammans sjungit in sången Döpt i Kyro älv. Finlands svenska sång- och musikförbund har med sitt projekt skapat Svenskfinlands största virtualkör.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes