Hoppa till huvudinnehåll

Två Karlebypoliser misstänks för misshandel

Poliisit laittavat käsirautoja pidätetyn käsiin.
Arkivbild. Personerna på bilden har inget med den misstänkta misshnadeln att göra. Poliisit laittavat käsirautoja pidätetyn käsiin. Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,ungdomsbrottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,handbojor,brottsling,polisen,polisundersökning,kriminalteknik

Enligt anmälan skedde misshandeln i en privat bostad söndagen den 24 maj. Det var offret själv som gjorde anmälan, men så mycket mer än det vill distriktsåklagaren Jonna Ryynänen inte säga om ärendet.

Hon vill inte berätta hurudana skador offret fick eller varför de två poliserna befann sig i bostaden. Klart är i alla fall att det också fanns andra privatpersoner i bostaden när den misstänkta misshandeln ska ha skett.

Ärendet landade på Ryynänens bord den första juni. Hon berättar att en del förhör har genomförts, men att fler ska göras och också annan bevisning ska gås igenom.

Ryynänen räknar med att förundersökningen i höst ska ha kommit så långt att hon vet om hon lägger ner ärendet eller för det vidare till åtal.

Kari Puolitaival, chef för polisinrättningen i Österbotten, berättar att de två poliserna är kvar i tjänst eftersom man har så lite information om händelsen ännu.

Österbottens tidning var först med nyheten.

Uppdaterad 17.00 med kommentar av Puolitaival.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten