Hoppa till huvudinnehåll

George Floyd begravdes i sin hemstad Houston

George Floyd, som dog efter ett polisingripande i Minneapolis, begravdes på tisdagen i sin hemstad Houston. Floyds död har gett upphov till omfattande demonstrationer, och begravningen uppmärksammades också stort.

Flera tusen människor deltog på måndagen för att ta avsked av George Floyd, då en minnesstund ordnades för allmänheten.

Tisdagens begravning var å sin sida en privat tillställning, men direktsändes (sändningen kan ses här ovan). Kring 500 personer deltog, och pastorn och aktivisten för medborgerliga rättigheter Al Sharpton höll ett minnestal.

Al Sharpton håller tal, till vänster blommor.
Al Sharpton kritiserade president Donald Trump i sitt tal och lyfte fram hur svarta människors liv är mindre värda i USA. Al Sharpton håller tal, till vänster blommor. Bild: EPA/David J. Phillip / POOL Al Sharpton,Fallet George Floyd
Joe Biden på en skärm, och bilder av George Floyd i förgrunden.
Demokraternas presidentaspirant Joe Biden deltog också via videolänk. Han deltog inte på plats, för enligt hans stab skulle säkerhetstjänstens närvaro ha stört begravningen för mycket. Joe Biden på en skärm, och bilder av George Floyd i förgrunden. Bild: EPA/David J. Phillip / POOL Fallet George Floyd,Joe Biden
En man håller tal och en annan lutar huvudet mot hans axel.
Rodney Floyd, bror till George Floyd höll tal. En man håller tal och en annan lutar huvudet mot hans axel. Bild: EPA/David J. Phillip / POOL Fallet George Floyd
En man håller om en kvinna till höger.
George Floyds bror Philonise tröstar deras syster LaTonya. En man håller om en kvinna till höger. Bild: EPA/Godofredo A. Vasquez / POOL Fallet George Floyd
En man bär en skyddsmask med texten Black lives matter.
En åskådare utanför kyrkan bar Black Lives Matter-mask. BLM-rörelsen har protesterat mot polisvåldet mot svarta runtom i USA och även i andra länder. En man bär en skyddsmask med texten Black lives matter. Bild: EPA/AARON M. SPRECHER Fallet George Floyd

Den tidigare boxningsmästaren Floyd Mayweather stod för alla begravningskostnader. Mayweather har avböjt att kommentera gesten, men det är inte första gången han erbjuder sig att betala för en begravning.

Källor: AFP, Reuters, ESPN

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes