Hoppa till huvudinnehåll

Sean Bergenheim lämnar ordförandeposten i spelarfacket: ”De fattade beslut som går emot vår strategi, vision och spelarnas intresse”

Den före detta ishockeyspelaren Sean Bergenheim.
Sean Bergenheim. Den före detta ishockeyspelaren Sean Bergenheim. Bild: Tomi Natri/All Over Press Sean Bergenheim

Det tidigare NHL-proffset Sean Bergenheim har lämnat ordförandeposten för spelarfacket SJRY. Mitt mål var att utveckla föreningen till något ingen hade sett i Finland tidigare, säger Bergenheim i ett utallande på Twitter.

– På grund av den senaste tidens beslut, bristen på en enhetlig linje och förtroendebrist så ser jag att den bästa lösningen är att avgå som ordförande för spelarfacket, skriver Sean Bergenheim.

Bergenheim valdes till posten för en tre år lång mandatperiod i slutet av juni 2019. Han hann alltså agera styrelseordförande i ett knappt år.

I ett uttalande på Twitter säger Bergenheim att han hade stora visioner för jobbet.

– Jag ville stärka föreningen både utåt och bland spelarna, eftersom vår styrka kommer från att jobba tillsammans. Det kanske viktigaste jag förde fram var att spelarna insåg hur viktigt det är med en grupplicens – något man blundat för i facket tidigare, skriver Bergenheim.

– Om man använder en sådan på rätt sätt så kunde det skapa fina möjligheter för facket i framtiden, tillägger han.

Droppen som verkade få bägaren att rinna över var beslut som styrelsen fattat under den senaste tiden.

– Styrelsen har för en stund sedan beslutat att motsätta sig nyanställningar, vilka det fanns ett stort behov för. Det innebär att facket måste skära ner på sin verksamhet eftersom arbetskraften inte räcker till för tillfället, skriver Bergenheim.

– Det går emot vår strategi, vision – och värst av allt – spelarnas intresse. Framför allt då man beaktar hur utmanande den rådande situationen är med tanke på coronaviruset och de pågående kollektivavtalsförhandlingarna, tillägger han.