Hoppa till huvudinnehåll

NHL bekräftar: Datum spikat för starten av slutspelslagens träningsläger

Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen åker via bänken och gratuleras av sina lagkamrater.
Sebastian Ahos Carolina kommer att spela i "play in"-omgången. Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen åker via bänken och gratuleras av sina lagkamrater. Bild: John Crouch/Icon Sportswire ishockey,NHL,Sebastian Aho,Teuvo Teräväinen

NHL:s återkomst närmar sig steg för steg. Nu har ligan och spelarfacket kommer överens om när lagen samlas igen för träningsläger.

Det närmar sig allt mer.

De 24 NHL-klubbarna, som ska spela vidare när säsongen återupptas, kommer att samlas igen den 10 juli. Det meddelade ligan och spelarfacket NHLPA i dag.

När det gäller omstarten efter den långa coronapausen ska en brasklapp alltid läggas till. Startdatumet för träningslägren hänger på att det är säkert för spelarna att träna med varandra igen.

I ett uttalande skriver man att längden på träningslägret inte är bestämd ännu. Det betyder också att det inte finns ett exakt datum för starten av Stanley Cup-slutspelet.

I slutet av maj meddelade NHL om sina planer för att återuppta säsongen. I stället för normalt 16 lag får alltså 24 lag chansen att spela om titeln.

Lagens träningsläger benämns som fas tre i återstarten av NHL. Just nu pågår fas två. Lagen har fått öppna sina träningsanläggningar och spelarna har fått träna i små grupper, men just nu är det frivilligt.

Beskedet om läger från och med den 10 juli innebär att en trolig start för Stanley Cup-slutspelet är i början av augusti – om hälsoaspekterna tillåter spel då.