Hoppa till huvudinnehåll

Vilket flyt! Länge såg det illa ut men Joel Pohjanpalo trollade än en gång in ett mål och är uppe i sex mål på sex matcher: ”Den här duon väcker skräck”

Joel Pohjanpalo går från klarhet till klarhet. I över 80 minuter såg det ut som att han kanske får gå av planen utan mål i kväll, men icke. Än en gång var den finländska anfallaren framme då det förväntades och satte in sitt sjätte mål på sex matcher – och gav HSV segern.

Efter coronapausen har Joel Pohjanpalo startat i fem raka matcher – i kväll blev det saldot sex. I och med måndagens två fullträffar utökade han sitt målsaldo till fem på fem matcher.

I kväll såg det länge ut som att han inte skulle få upp det saldot till sex på sex.

Pohjanpalo fick sparsamt med målchanser men efter dryga 70 minuter var han riktigt nära att sätta in ännu ett nickmål för säsongen. Nicken resulterade ändå bara i en darrande ribba.

0–0 stod sig på tavlan och det såg ut att bli poängtapp mot bottenlaget Dynamo Dresden.

Steg till tvåa i tabellen

Men i den 84:e minuten kom fullträffen. Tim Leipold levererade in bollen framför mål och Joel Pohjanpalo satte in den bakom Dresden-keepern Kevin Broll.

– Den här duon väcker skräck som Batman och Robin bland skurkarna i Gotham. Den här duon trollar fram mål för HSV, utropade Viaplays referent Ville Kuusinen i sändningen.

Sex mål på sex matcher och totalt åtta fullträffar den här säsongen är saldot för Joel Pohjanpalo nu.

Dresden kom inte åt att kvittera trots en riktigt bra chans ännu på stopptid och gästande HSV får åka hem med full pott.

– Det känns bra då man spelat bra som lag och vinner. Men det känns ännu bättre när du vinner matcher då du egentligen inte presterade på topp, säger matchhjälten Pohjanpalo på klubbens Twitterkonto.

I och med de poängen steg HSV samtidigt till tvåa i tabellen och sitter bra till för att stiga. VfB Stuttgart har en poäng mindre men har också spelat en match mindre.

Arminia Bielefeld leder tabellen i nuläget med fem poäng före HSV.

Resultat, 2. Bundesliga:

Dynamo Dresden – HSV 0–1 (0–0)

SV Sandhausen – Arminia Bielefeld 0–0 (0–0)

Texten uppdaterad klockan 22.20 med Pohjanpalos kommentar.

Videokälla: Viaplay

Läs också