Hoppa till huvudinnehåll

PSG släpper stjärnduo – Edinson Cavani och Thiago Silva lämnar klubben gratis i sommar: "Ett väldigt svårt beslut"

Thiago Silva och Edinson Cavani ser fundersamma ut.
Thiago Silva och Edinson Cavani lämnar PSG. Thiago Silva och Edinson Cavani ser fundersamma ut. Bild: imago images / PanoramiC/ All Over Press Thiago Silva,Edinson Cavani,Paris Saint-Germain FC,fotboll

Edinson Cavani och Thiago Silva har i flera år hört till Paris Saint-Germains absolut viktigaste spelare. Men snart har sydamerikanerna gjort sitt hos de franska giganterna. Sportchefen Leonardo meddelar att duon lämnar klubben efter att deras kontrakt går ut i sommar.

Den brasilianska mittbacken Thiago Silva anslöt till PSG år 2012, medan den uruguayanska anfallaren Cavani skrev på för den franska storklubben år 2013.

Duon har varit en vital del av klubben som storsatsat under 2010-talet.

Men efter sommaren är Cavanis, 33, och Silvas, 35, tid i Paris slut. Klubbens sportchef Leonardo bekräftar för Le Journal du Dimanche att man inte vill förlänga spelarnas kontrakt, som går ut i sommar.

– Det här var ett väldigt svårt beslut. Det här är spelare som skapat historia i klubben.

– Man frågar sig alltid om det är bättre att fortsätta tillsammans eller om det är bättre att undvika att fortsätta ett år för mycket. Vi var tvungna att göra ett beslut som är logiskt både ur ett ekonomiskt perspektiv och med tanke på nästa generation, motiverade Leonardo.

Thiago Silva har fungerat som lagkapten och gjort över 300 matcher för klubben. Målspottaren Cavani har i sin tur nätat 200 gånger på 301 matcher för PSG.

Den franska ligan avslutades i mars efter coronautbrottet.