Hoppa till huvudinnehåll

Real Madrid flyttade in på reservernas arena – målskytten Marcelo knäböjde då laget hakar på i toppen av tabellen

Marcelo står på knä och firar ett mål.
Marcelo gjorde Real Madrids tredje mål mot Eibar. Marcelo står på knä och firar ett mål. Bild: EPA-EFE/Kiko Huesca fotboll,Real Madrid,Marcelo

Real Madrid behövde bara fyra minuter för att göra mål efter den långa coronapausen. Eibar blev en munsbit och Real Madrid är fortsättningsvis två poäng bakom ettan Barcelona.

Senast Real Madrid spelade en hemmamatch i den spanska ligan gjorde man det på klassiska Santiago Bernabéu. När laget nu ska avsluta säsongen har man lämnat arenan som ska renoveras och i stället flyttat in på reservlaget Castillas stadion.

En annorlunda miljö påverkade ändå inte spelarna. Real Madrid hade inga problem att knipa tre poäng mot Eibar.

Toni Kroos satte tonen med sitt 1–0-mål redan efter fyra minuter och innan den första halvleken var över ledde ”Los Blancos” med 3–0.

– Vi känner till situationen och det är lite underligt men alla spelare är mästare och vi måste anpassa oss, kommenterar Real Madrids tränare Zinedine Zidane efter segern enligt nyhetsbyrån AFP.

Sergio Ramos gjorde Reals andra mål i matchen medan Marcelo satte 3–0. Efter sitt mål valde Marcelo att knäböja för att för att visa sitt stöd för kampen mot rasism.

Real Madrid vann till slut med 3–1 och ligger fortsättningsvis två poäng bakom ettan Barcelona. Tio omgångar återstår att spela.

– Vi är väldigt glada över att vara tillbaka på planen. Vi kunde knappt vänta på att få spela och en seger var det bästa sättet att starta ligan igen, säger lagkaptenen Sergio Ramos.

Resultat, La Liga:

Athletic Bilbao – Atletico Madrid 1–1

Real Madrid – Eibar 3–1

Real Sociedad – Osasuna 1–1