Hoppa till huvudinnehåll

Delta i det traditionella #ligatipset – deadline klockan 18.25!

Logo för ligatipset 2020.
Kanske just du är Svenskfinlands fotbollsorakel det här året? Logo för ligatipset 2020. Bild: Yle / MiroAaltonen fotboll,ligatipset

Här är den igen – Yle Sportens traditionella tippningstävling #ligatipset. Rangordna de tolv fotbollsligalagen, utmana dina kompisar och visa att du är Finlands största fotbollsorakel.

Ligatipsets regler är lika enkla som seriesystemet i fotbollsligan den här säsongen – de tolv lagen spelar en dubbelserie.

Ni som deltar i #ligatipset ska placera lagen på platserna 1–12 i verktyget nedan (använd pilarna eller dra och släpp-metoden) enligt egen övertygelse. Lämna in era bidrag i tid, senast fem minuter före avspark i säsongens första match.

Deadline är därmed onsdagen den 1 juli klockan 18.25. Fem minuter senare är det avspark i säsongens fyra första matcher: FC Haka–FC Honka, FC Lahti–HJK, HIFK–KuPS och Ilves–IFK Mariehamn.

Vinnaren får, förutom tillåtelse att skryta i ett år, också en signerad spelskjorta av ligatipsets ambassadör Brescias och herrlandslagets kreativa mittfältare Simon Skrabb.

Formuläret är stängt.

Regler för #ligatipset2020

  • Rätt lag på rätt plats i tabellen ger en poäng, maxresultatet är således tolv (12) poäng.
  • Vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre upp i tabellen är mer värda.
  • Om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen, men deltagare A har träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget, så vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma placeringar rätt avgörs ligatipsets vinnare via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Lämna in din rad via formuläret ovan och anmäl dina kontaktuppgifter (e-post). Deadline är onsdagen den 1 juli klockan 18.25. Lycka till!

Vinnare i ligatipset 2012-2019

2012: Tomas Antus (Åbo) – bokpris
2013: Oskari Karppinen (Åbo) – ambassadör Tim Sparv
2014: Mathias Vironen (Vasa) – ambassadör Kasper Hämäläinen
2015: Lennart Holmström (Åland) – ambassadör Sebastian Strandvall
2016: Aarre Hietanen (Kolari) – ambassadör Rasmus Schüller
2017: Tomi Peura (Esbo) – ambassadör Sergei Eremenko
2018: Oscar Forsström (Raseborg) – ambassadör Fredrik Jensen
2019: Mikko Seppälä (Reso) – ambassadör Adelina Engman

Läs mera:

Sista chansen att delta i ligatipset – Simon Skrabb tror på HJK men följer ett annat lag med större intresse: "Jag borde inte säga det som Jaro-produkt men så är det"

Är du sugen på att vinna Serie A-proffset Simon Skrabbs signerade speltröja? Delta i så fall i årets upplaga av #ligatipset! Brescia-mittfältaren förutspår att den mesta mästaren återtar ligatronen. HJK kommer att vara väldigt revanschsuget efter fjolårets fiasko, säger han.