Hoppa till huvudinnehåll

Regeringens besked välkomnas av ishockeyligan: ”Det här ger oss tro och hopp”

Publik på ishockeymatch.
Publik på ishockeymatch. Bild: Yle / Janne Isaksson ishockey,publik

Tillställningar med fler än 500 personer tillåts från och med augusti och om inte coronaläget förvärras ska alla begränsningar vara borta i oktober. Vi är glada över beslutet, säger ishockeyligans ordförande Heikki Hiltunen till MTV Sport.

Regeringen har den senaste tiden lättat på begränsningarna i Finland och i höst väntar en ny fas. Från och med den 1 augusti kan tillställningar med fler än 500 personer tillåtas både inomhus och utomhus.

– Om den gynnsamma utvecklingen fortsätter kan samtliga restriktioner för sammankomster avvecklas den 1 oktober, sa forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen (C) på en presskonferens i kväll.

För ishockeyligan är beskedet välkommet. På onsdagen sa ligans tävlingschef Arto I. Järvelä att man är redo att senarelägga säsongstarten ändå till november, men det behöver inte bli verklighet.

– Vi är glada över beslutet. Det blir ganska naturligt att starta säsongen i början av oktober. Vi tackar beslutsfattarna för att de har gett information i god tid och nu slipper vi osäkerheten.

– Vi är på alerten men det här ger oss tro och hopp, säger ligans ordförande Heikki Hiltunen till MTV Sport.

Ligan kommer nu att finslipa detaljerna innan man presenterar matchprogrammet för nästa säsong. Enligt Hiltunen kommer det att ske nästa vecka.

Om säsongen startar i oktober kommer finalserien att spelas lite senare än normalt.

– Säsongen kan förlängas lite längre in i maj, säger Hiltunen.