Hoppa till huvudinnehåll

Matti Vanhanen vill fortsätta som finansminister också efter Centerns ordförandeval i september

Finansminister Matti Vanhanen blickar snett i kameran med öppen mun. Han står framför gröna buskar och har slips och kostym på sig.
Vanhanen är inte ännu klar i september, menar han själv. Finansminister Matti Vanhanen blickar snett i kameran med öppen mun. Han står framför gröna buskar och har slips och kostym på sig. Bild: Lehtikuva Matti Vanhanen,Finlands finansminister,Centern i Finland

Finansminister Matti Vanhanen säger sig vara redo att fortsätta som finansminister också efter september, då Centerns ordförandeval går av stapeln. Vanhanen utsågs till finansminister förra veckan.

Vanhanen har liknat sitt ministeruppdrag vid ett projekt, och säger nu att han inte är klar med sitt arbete ännu i september. Han tror också att hans uppskattning kommer bli hörd.

Under budgetförhandlingarna i höst kan vi vänta oss beslut som ska öka utbudet på arbetskraft, menar Vanhanen. Regeringen har redan tidigare beslutat att utöka sitt mål angående att öka antalet sysselsatta med minst 60 000 personer.

Vanhanen är redan den tredje centerpartisten att inneha finansministerposten under loppet av ett år. Mika Lintilä var finansminister i regeringen Rinne efter riksdagsvalet i fjol, varefter Katri Kulmuni tog över i december.

Läs också