Hoppa till huvudinnehåll

Roman Eremenko uppges ha drabbats av coronavirus – hela Rostovs lag sätts i karantän

Roman Eremenko i en duell för sin ryska klubb Rostov.
Roman Eremenko spelar till vardags för Rostov i den ryska ligan. Roman Eremenko i en duell för sin ryska klubb Rostov. Bild: All Over Press Roman Eremenko

Enligt ryska uppgifter har sex spelare i Rostov testat positivt för coronaviruset – bland dem Roman Eremenko. Ändå spelas matchen mellan Sotji och Rostov på fredagskvällen.

När coronaviruset drog in över Europa och stoppade de stora fotbollsligorna i mars valde den ryska ligan att fortsätta spela. Det dröjde ändå inte speciellt länge innan man även i Ryssland tvingades inse faktum om blåsa av ligan.

Efter en paus på tre månader är det tänkt att ligan ska starta om på fredag. En av matcherna under premiärdagen skulle ha varit Rostov mot Sotji men den kommer inte att spelas som planerat.

Orsaken är att sex spelare i Rostov har drabbats av coronaviruset.

– Spelarna har isolerats från resten av laget. 42 personer har varit i kontakt med dessa personer och det inkluderar alla spelare, tränarstaben och klubbens personal, uppger Rostov i ett uttalande.

Rostov går inte inte på vilka spelare det handlar om men enligt Sport Express är Roman Eremenko en av de som testat positivt. En annan är den norske mittfältaren Mathias Normann.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och sätter oss i karantän i två veckor, säger Rostovs ordförande Artashes Arutjunjants enligt tidningen.

Enligt tidningen är det också osäkert hur det blir med Rostovs två följande matcher mot Arsenal och Krasnodar den 27 juni respektive 1 juli.

Då 22 omgångar har spelats ligger Rostov på fjärde plats i den ryska ligan.

Matchen spelas trots allt

På fredagseftermiddagen stod det ändå klart att matchen blir av.

Sotji gick enligt AFP inte med på en flytt och matchen spelas som planerat klockan 20. Rostov tvingas ställa up med ett reservbetonat lag, fullt med debutanter.

Artikeln uppdaterad 19.6 klockan 18:40.

Läs också