Hoppa till huvudinnehåll

Var spelar Pukki nästa säsong? Markku Kanerva hoppas att anfallaren byter klubb om Norwich degraderas: "Hoppas att han kan hitta ett annat PL-lag"

Teemu Pukki
Teemu Pukki. Teemu Pukki Bild: imago images/Focus Images/All Over Press Teemu Pukki

Premier League-jumbon Norwich ligger risigt till när ligan omstartar denna vecka. Om klubben inte klarar av att fixa ett nytt kontrakt hoppas Finlands landslagstränare Markku Kanerva på att Teemu Pukki byter lag. Jag tror att "Teme" ännu kan göra 3-4 mål denna säsong, säger Kanerva till Ilta-Sanomat.

I kväll spelar Norwich sin första match på månader då man möter Southampton klockan 20.

Nykomlingen står inför en tuff uppgift i de återstående nio matcherna. Laget har sex poäng upp till säker mark och tränaren Daniel Farke erkände i går att man står inför en utmanande sommar.

– Vi slår ur underläge, utan tvekan. Vi har det lägsta antalet poäng men alla är övertygade om att vi fortfarande har en chans och vi har allt i egna händer, sade Farke på en presskonferens.

Lagets anfallarstjärna Teemu Pukki skrev i fjol på ett treårskontrakt. Men ifall klubben faller till Championship hoppas Finlands chefstränare Markku Kanerva att anfallaren byter lag.

– Om Norwich degraderas tror och hoppas jag att han kan hitta en annan Premier League-klubb åt sig, säger Kanerva till Ilta-Sanomat.

– Det vore också viktigt för landslagets skull att han får ansvar i sin nya klubb, att spelstilen gynnar honom och att tränarna hjälper honom att utvecklas. Om Norwich klarar kontraktet så stannar nog Pukki troligen där.

Teemu Pukki och Markku Kanerva.
Pukki och Markku Kanerva. Teemu Pukki och Markku Kanerva. Bild: Gian Ehrenzeller / EPA-EFE / All Over Press Teemu Pukki,Markku Kanerva

Elva mål är godkänt

Kanerva säger sig hoppas på att Norwich hålls kvar i ligan, men tror att klubben degraderas.

Pukki har hittills pangat in 11 ligamål, mycket tack vare en stark säsongsinledning. Landslagslotsen tror att Pukki ännu kan vara målfarlig denna säsong.

– Jag tror att "Teme" ännu kan göra 3-4 mål, och 14-15 mål i debutsäsongen i Premier League är ett supersaldo, säger Kanerva till tidningen.

– På förhand tippade jag att han skulle göra över tio mål, så elva mål är redan ett bra saldo med tanke på lagets nivå och placering.

Helgens matcher i England

  • Fredag: Norwich–Southampton (kl 20), Tottenham–Manchester United (kl 22.15).
  • Lördag: Watford–Leicester (kl 14.30), Brighton–Arsenal (kl 17), West Ham–Wolverhampton (kl 19.30), Bournemouth–Crystal Palace (kl 21.45).
  • Söndag: Newcastle–Sheffield United (kl 16), Aston Villa–Chelsea (kl 18.15), Everton–Liverpool (kl 21).
  • Måndag: Manchester City–Burnley (kl 22).